Tento článek byl vytvořen za použití strojového překladu.
Převést vlastnictví automatizace
Převod vlastnictví se hodí, když uživatel opustí společnost nebo změní roli, aby někdo jiný mohl převzít jeho automatizaci.
Pokud chcete, aby někdo pouze mohl spouštět vaši automatizaci, aniž byste se vzdali vlastnictví, podívejte se na jak spravovat, kdo může spouštět automatizace.
Co se stane při převodu automatizací
V rámci převodu je automatizace deaktivována pro všechny. Seznam uživatelů, kteří ji mohou spouštět, zůstane zachován, ale automatizace se nebude spouštět pro nikoho, dokud nebude znovu aktivována.
Deaktivovaný stav zabraňuje tomu, aby během převodu došlo k částečnému selhání, pokud není nastaveno nějaké potřebné připojení, například odesílatel e-mailů nebo aplikace, kterou automatizace používá.
Nový vlastník obdrží upozornění jak v Pipedrive, tak e-mailem s přímým odkazem na prohlédnutí a aktivaci automatizace. Jakmile potvrdí, že je vše správně nastaveno, může být znovu aktivována.
Ztráta vlastnictví znamená ztrátu přístupu k automatizaci úplně, pokud nejste globální administrátor. Pro úplný přehled viz kdo může vytvářet a spravovat automatizace.
Zahájit převod
Otevřete nabídku účtu a přejděte na Nástroje a aplikace > Automatizace, poté otevřete záložku Automatizace.

Existují tři způsoby, jak zahájit převod:
Ze zobrazení seznamu automatizací
Chcete-li převést jednu automatizaci, klikněte vedle ní na “...“ a vyberte “Převést vlastnictví“.

Chcete-li převést více najednou, vyberte jednu nebo více automatizací a poté klikněte na “Převést vlastnictví“.

Z kontextového zobrazení automatizace
Ze stejného seznamu vyberte automatizaci pro otevření jejího kontextového zobrazení. Klikněte na “...“ a vyberte “Převést vlastnictví“.

Vyberte nového vlastníka
Vyberte uživatele, kterému chcete automatizaci převést, a poté klikněte na “Další“.

Než potvrdíte, zjistěte, k čemu ztratíte přístup:
| Vaše role | Po převodu |
| Běžný uživatel (vlastník automatizace) | Už nebudete moci upravovat, duplikovat, mazat, převádět ani spravovat vybrané uživatele |
| Globální administrátor | Bez změny. Přístup k automatizacím není vázán na vlastnictví. |
Klikněte na “Převést“.

Jakmile je převod dokončen, automatizace se zobrazí v seznamu automatizací nového vlastníka s označením “Převedeno“. Toto označení automaticky zmizí po třech dnech.

Co by měl nový vlastník udělat
Automatizace zůstane deaktivovaná, dokud ji znovu neaktivujete, takže než ji zapnete, zkontrolujte, že:
- Nastavení automatizace je v souladu s procesy vaší společnosti
- Že všechny aplikace z Marketplace, které automatizace používá, například Asana, Microsoft Teams, Slack, Trello nebo WhatsApp, jsou připojené a dostupné novému majiteli
- Že nový majitel má také přístup k dalším funkcím, které automatizace využívá, například k synchronizaci e-mailů, k webhookům, k Projekty nebo k Kampaně
- Že jakékoli kroky v automatizaci, které odesílají e-maily, se stále odesílají z příslušného účtu. Podrobnosti najdete v odesílatelé e-mailů v automatizacích.
Jakmile vše zkontrolujete, aktivujte automatizaci, aby se znovu začala spouštět.
Byl tento článek užitečný?
Ano
Ne