Denna artikel har producerats med hjälp av maskinöversättning.
Överför ägarskap för automation
Att överföra ägarskapet är användbart när en användare lämnar företaget eller byter roll, så att någon annan kan ta över deras automatisering.
Om du bara vill att någon ska kunna utlösa din automatisering, utan att ge upp ägarskapet, se hantera vem som kan utlösa automatiseringar.
Vad händer när du överför automationer
Automationen inaktiveras för alla som en del av överföringen. Listan över användare som kan utlösa den förblir intakt, men automationen kommer inte att utlösas för någon förrän den aktiveras igen.
Ett inaktiverat läge förhindrar att den misslyckas halvvägs under överföringen, om en nödvändig anslutning, som en e-postavsändare eller en app som automationen använder, inte är konfigurerad.
Den nya ägaren får en avisering både i Pipedrive och via e-post med en direktlänk för att granska och aktivera automationen. När de har bekräftat att allt är korrekt uppsatt kan den aktiveras igen.
Att förlora ägarskapet innebär att du förlorar åtkomsten till automationen helt och hållet, om du inte är global administratör. Se vem som kan skapa och hantera automationer för en fullständig översikt.
Starta en överföring
Öppna kontomenyn och gå till Verktyg och appar > Automations, öppna sedan fliken Automations.

Det finns tre sätt att starta en överföring:
Från listvyn för Automations
För att överföra en enskild automation, klicka på “...“ bredvid den och välj “Transfer ownership“.

För att överföra flera samtidigt, markera en eller flera automations och klicka sedan på “Transfer ownership“.

Från automationens kontextuella vy
Från samma lista, välj en automation för att öppna dess kontextuella vy. Klicka på “...“ och välj “Transfer ownership“.

Välj den nya ägaren
Välj den användare du vill överföra automationen till, klicka sedan på “Next“.

Innan du bekräftar, se vad du kommer att förlora åtkomst till:
| Din roll | Efter överföringen |
| Vanlig användare (automationens ägare) | Du kan inte längre redigera, duplicera, ta bort, överföra eller hantera valda användare |
| Global admin | Ingen förändring. Åtkomst till Automations är inte kopplad till ägarskap. |
Klicka på “Transfer“.

När överföringen är slutförd visas automationen i den nya ägarens Automations-listvy med etiketten “Transferred“. Denna etikett försvinner automatiskt efter tre dagar.

Vad den nya ägaren ska göra
Automatiseringen förblir inaktiverad tills du återaktiverar den, så innan du slår på den igen, kontrollera att:
- Automatiseringsinställningarna är anpassade efter ditt företags processer
- Att eventuella Marketplace-appar som automatiseringen använder, såsom Asana, Microsoft Teams, Slack, Trello eller WhatsApp, är anslutna och åtkomliga för den nya ägaren
- Att den nya ägaren även har åtkomst till andra funktioner som automatiseringen använder, såsom e-postsynk, webhooks, Projects eller Campaigns
- Att eventuella e-poststeg i automatiseringen fortfarande skickas från rätt konto. Se e-postavsändare i automatiseringar för mer information.
När allt ser bra ut, aktivera automatiseringen så att den börjar köras igen.
Var den här artikeln till någon hjälp?
Ja
Nej