База знань

Цю статтю створено з використанням машинного перекладу.

Як я можу деактивувати, знову активувати або видалити користувача?

BF
Breandan Flood
Останнє оновлення: 3 вересня 2026 р.
Примітка: Ці дії доступні лише користувачам з доступом до налаштувань облікового запису.

Якщо співробітник покинув вашу компанію або більше не потребує доступу, його можна деактивувати в обліковому записі компанії Pipedrive. Коли користувача деактивовано, всі угоди та контакти, на які він має право власності, залишаються в обліковому записі, проте залишаються у власності цього деактивованого користувача.

Перед вимкненням користувача в своєму обліковому запису Pipedrive, ми радимо спочатку переглянути, чи є угоди або контакти, які належать цьому користувачеві.

Для цього відфільтруйте елементи, якими володіє цей користувач, та скористайтеся нашою функцією масового редагування, щоб змінити власника цих елементів. Якщо ви вже деактивували користувача, у якого можуть залишатися призначені об'єкти у його обліковому записі.

Ви можете переглянути та переназначити власність цих елементів іншому користувачеві у вашому обліковому записі, як показано у цій статті.

Примітка: Вимкнені користувачі все ще будуть відображатися на вкладці прогресу вашого облікового запису Pipedrive.

Деактивація користувача

Щоб деактивувати користувача в Pipedrive, перейдіть у Налаштування > Управління користувачами > Користувачі та доступ. Справа від кожного користувача ви побачите “.... Натисніть на опцію Деактивувати, щоб деактивувати користувача, якого ви хочете видалити з вашого облікового запису Pipedrive.

При деактивації користувача ви також побачите дані, які наразі належать цьому користувачу, щоб ви могли за потреби перепризначити ці об'єкти. Ви також побачите нагадування про необхідність видалити невикористані ліцензії.


Видалення не використовуваних місць

Якщо ви вирішите видалити не використовувані місця під час деактивації користувача, вам потрібно підтвердити зміни під час оформлення рахунків.

Ви можете дізнатися про різницю між оплаченим місцем і користувачем Pipedrive в цій статті.

  • Якщо ви видалите цю невикористану ліцензію, у вас більше не буде активної ліцензії, до якої можна додати користувача. Вам буде виставлено рахунок за зменшену кількість ліцензій від дати вашого наступного рахунку. Ви можете дізнатися про різницю між оплаченими ліцензіями та користувачем Pipedrive в цій статті.
  • Якщо ви не видалите цю невикористану ліцензію, ця ліцензія все ще буде існувати у вашому обліковому записі, і оплата залишиться незмінною. Це дозволяє вам легко додати іншого користувача для заміни деактивованого без необхідності проводити декілька білінгових транзакцій.
Нотатка: Білінг у Pipedrive базується на активних ліцензіях. Деактивація користувачів знижує витрати на підписку Pipedrive лише у випадку зменшення кількості ліцензій. Більше про процес білінгу можна дізнатися у цій статті.

Поновлення користувача

Будь-який деактивований користувач може бути поновлений, перейшовши на вкладку Деактивовано та натиснувши “Поновити” поруч з цільовим користувачем.

Зміни в кількості активних місць:

  • Якщо є вільне місце, поновлені користувачі його заповнюють, не впливаючи на рахунок
  • Якщо поновлення користувача додає нове місце до вашого облікового запису, кількість оплачуваних місць збільшується, що призводить до того, що ви одразу ж оплачуєте за це нове місце

Більше про цей процес рахування можна почитати в цій статті.


Видалення користувача

Якщо вам потрібно видалити ім'я та адресу електронної пошти деактивованого користувача, ви можете це зробити назавжди.

Примітка: Як тільки користувач видалений, його не можна активувати знову.

Щоб видалити користувача, перейдіть на вкладку Деактивовані та натисніть “Видалити користувача” поряд із цільовим користувачем.

Після видалення користувача:

  • Ім’я користувача, електронна пошта та зображення профілю повністю видаляються з облікового запису компанії. Натомість відображатиметься ім’я (видалений користувач) або (видалений користувач, IDxxxxxxxx).
  • Усі потенційні клієнти, угоди та контакти, що належать видаленому користувачу, залишаються у вашому обліковому запису компанії й далі призначені видаленому користувачу, якщо під час видалення не було передано власність.
Нотатка: Ми настійно рекомендуємо перенести право власності на елементи до того, як користувача буде видалено, оскільки після цього ви більше не зможете вибрати деактивованого користувача у фільтрах. Як альтернатива, ви можете створити фільтр з умовами, де власник не є жодним з інших користувачів.

Дізнайтеся більше про інші елементи, до яких міг належати видалений користувач, в цій статті.

Чи була ця стаття корисною?

Так

Ні

Пов'язані статті

Маєте запитання?

Зв'яжіться з нами