Znalostní báze

Tento článek byl vytvořen za použití strojového překladu.

Jak mohu deaktivovat, znovu aktivovat nebo smazat uživatele?

BF
Breandan Flood
Poslední aktualizace: 3. září 2026
Poznámka: Tyto akce jsou k dispozici pouze uživatelům s přístupem k nastavení účtu.

Pokud zaměstnanec opustil vaši společnost nebo již nepotřebuje přístup, může být deaktivován v účtu společnosti Pipedrive. Když je uživatel deaktivován, všechny dealy a kontakty, které vlastní, zůstanou v účtu, ale zároveň zůstanou ve vlastnictví tohoto deaktivovaného uživatele.

Před tím, než deaktivujete uživatele ve svém účtu Pipedrive, doporučujeme nejprve zjistit, zda jsou nějaké obchody nebo kontakty v současnosti vlastněné tímto uživatelem.

Chcete-li to provést, vyfiltrujte položky vlastněné tímto uživatelem a použijte naši funkci hromadné úpravy ke změně vlastníka těchto položek. Pokud jste již deaktivovali uživatele, který může mít stále položky přiřazené jeho uživatelskému účtu.

Můžete zobrazit a znovu přiřadit vlastnictví těchto položek jinému uživateli ve svém účtu, jak je ukázáno v tomto článku.

Poznámka: Deaktivovaní uživatelé se stále zobrazí v záložce průběh vašeho účtu Pipedrive.

Deaktivace uživatele

Chcete-li deaktivovat uživatele v Pipedrive, přejděte do Nastavení > Správa uživatelů > Uživatelé a přístupy. Na pravé straně každého uživatele uvidíte “.... Klikněte na možnost Deaktivovat, abyste deaktivovali uživatele, kterého chcete odstranit z vašeho účtu Pipedrive.

Při deaktivaci uživatele také uvidíte data, která jsou aktuálně ve vlastnictví tohoto uživatele, abyste mohli v případě potřeby položky přeřadit. Zobrazí se vám také připomenutí, abyste odstranili všechna nevyužívaná místa.


Odebrání nevyužitých sedadel

Pokud se rozhodnete odebrat nevyužitá sedadla během deaktivace uživatele, budete muset potvrdit změnu v pokladně.

Můžete se dozvědět o rozdílu mezi placeným místem a uživatelem Pipedrive v tomto článku.

  • Pokud odstraníte toto nepoužívané místo, nebudete mít k dispozici aktivní místo pro přidání uživatele. Za snížený počet míst vám bude účtováno od vašeho dalšího fakturačního data. Můžete se dozvědět o rozdílu mezi placeným místem a uživatelem Pipedrive v tomto článku.
  • Pokud toto nepoužívané místo neodstraníte, místo bude stále existovat ve vašem účtu a fakturace zůstane nezměněna. To vám umožní snadno přidat jiného uživatele na místo deaktivovaného uživatele bez nutnosti zpracovávat více platebních transakcí.
Poznámka: Fakturace v Pipedrive je založena na aktivních místech. Deaktivace uživatelů sníží náklady vašeho předplatného Pipedrive pouze v případě, že dojde ke snížení počtu míst. Více informací o tomto fakturačním procesu naleznete v tomto článku.

Reaktivace uživatele

Každý deaktivovaný uživatel může být znovuaktivován přejít na kartu Deaktivovaní a kliknutím na tlačítko „Reaktivovat“ u cílového uživatele.

Změny v počtu aktivních míst:

  • Pokud je k dispozici otevřené místo, znovuaktivovaní uživatelé ho zaplní, aniž by ovlivnili fakturaci
  • Pokud znovuaktivace uživatele přidá nové místo do vašeho účtu, vaše fakturované místo se zvýší a okamžitě vás bude fakturovat za toto nové místo

Více informací o tomto fakturačním procesu naleznete v tomto článku.


Odstraňování uživatele

Pokud potřebujete odstranit jméno a e-mailovou adresu deaktivovaného uživatele, můžete ho trvale smazat.

Poznámka: Jakmile je uživatel odstraněn, nelze ho znovu aktivovat.

Chcete-li smazat uživatele, přejděte na kartu Deaktivovaní a klikněte na „Smazat uživatele“ vedle cílového uživatele.

Po odstranění uživatele:

  • Jméno, e-mail a profilová fotografie uživatele jsou z vašeho účtu společnosti zcela odstraněny. Místo toho uvidíte název (smazaný uživatel) nebo (smazaný uživatel, IDxxxxxxxx).
  • Všechny příležitosti, obchody a kontakty, které vlastní smazaný uživatel, zůstávají ve vašem účtu společnosti a stále jsou přiřazeny smazanému uživateli, pokud nedojde k přenesení vlastnictví během odstranění.
Poznámka: Důrazně doporučujeme převést vlastnictví položek před smazáním uživatele, protože již nebudete moci deaktivovaného uživatele ve filtrech vybrat. Alternativně můžete vytvořit filtr s podmínkou, kdy vlastník není žádný z ostatních uživatelů.

Dozvíte se o dalších položkách, ke kterým smazaný uživatel mohl patřit, v tomto článku.

Byl tento článek užitečný?

Ano

Ne

Související články

Máte nějaké otázky?

Kontaktuje nás